lunes, 3 de junio de 2013

Mos enfrontem a grans canvis en els pròxims anys. De mosatros dependrà ser els seus actius protagonistes, els seus senzills seguidors i adaptar-mos a ells, o ser oposició i negar l'evident canvi de cicle que està aplegant. 

Lo que tinc clar és que la voluntat pel canvi, per la regeneració, o per una política més ciutadana i participativa, hi ha que expressar-la en l'ànim de canviar el sistema des de dins del sistema, no manifestant-se en una plaça per a exigir el compliment de la voluntat civil a aquells que habiten ya el sistema i no compartixen eixa voluntat en el carrer.

Si no se saneja el sistema des de les seues entranyes, estarem sempre redundant en "lo mal que funciona tot" i en l'evident distanciament entre la política i la societat civil, mentres observem com l'arbre de la democràcia se seguix degradant, desfullant i morint.

Són els grans partits els que major capacitat tenen de regenerar la política, ya que són ells els que eixercisen el domini del sistema. Pero eixa capacitat topa frontalment, en la majoría d´ocassions, en la voluntat i els interessos econòmics i personals dels càrrecs delegats dels grans partits, acostumats a "viure del sistema" en lloc de "viure per al sistema". Compartixc en alt grau lo que comenta al respecte la filòsofa i catedràtica d´ètica Victoria Camps: "la regeneració ètica ha de vindre dels partits chicotets aliens a la corrupció".

El canvi de sistema, bé des dels grans partits, bé des dels chicotets, està arribant. No fa falta ser un llegit sociòlec, un gurú de les rets socials ni un reputat analiste polític per a prevore eixe adveniment. Alguns de mosatros, anem a prendre possicions. Atres, majoritàriament, agarrarem cadira per a observar. Uns quants elegirem seguir ocupant plaçes i escraigejant a polítics més o manco desaprensius. I en últim lloc, trobarem als que neguem i negarem el canvi: alguns per ignorància o por al canvi; atres, per pànic a perdre uns privilegis que no mereixen. El relloge seguix contant... 


0 comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per participar en ¡Ausaes!. També pots seguir-mos en Twitter: @ausaes1, i Facebook: http://www.facebook.com/ausaesmagazine.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!