miércoles, 26 de junio de 2013

El 30 de juny de 1412, el Compromís de Casp marcà un abans i un després en l’història del Regne de Valéncia i de la Corona d'Aragó, i per a commemorar este fet històric Lo Rat Penat celebrà un cicle de conferències al que la societat valenciana respongué massivament, per a conéixer des del rigor científic d’ilustres historiadors lo que supongué eixe acort històric. 

Fonamental en eixe acort fon la participació de Sant Vicent Ferrer i el seu germà Bonifaci. És necessari que els valencians conegam la nostra història i els nostres grans personages, com és el cas de Sant Vicent Ferrer, i aixina poder defendre dels atacs a la seua figura de determinada historiografia pancatalanista. 

Des de Lo Rat Penat volem ser ben naixcuts i agraïts en reconéixer la llabor desisiva que els germans Ferrer tingueren en la consecució de l’acort del Compromís de Casp. Demostraren una gran sabiduria i autoritat moral, al mateix temps que foren uns digníssims embaixadors del Regne de Valéncia, convertint-se en referents de pau i concòrdia a nivell internacional. De la seua capacitat de diàlec s’aplegà a un pacte pel que s’elegí a Ferran I d’Antequera, de la dinastia dels Trastàmara, com a nou rei de la Corona d’Aragó després d’haver mort sense descendència ni successor el rei Martí l´Humà. 

Al igual que Lo Rat Penat naixqué de l'unió d'uns valencians de diferents ideologies per a defendre tots junts els interessos dels valencians, ara hem de saber estar igualment units contra els atacs i les mentires en les que contínuament volen despersonalisar-nos i fer-nos creure lo que no som els valencians. 

El dimarts que ve, 25 de juny, a les 19.30 h. I en el Saló del Consolat del Mar de la Llonja de Valéncia, tindrà lloc la presentació del llibre “Perspectives del Compromís de Casp" (per part de José Francisco Ballester Olmosque arreplega els treballs de prestigiosos historiadors, acadèmics i catedràtics sobre este tema, editat per Lo Rat Penat per a commemorar el 600 aniversari d'est acort, fent homenage i justícia a Vicent i Bonifaci Ferrer. 

LO NOSTRE ÉS DEFENDRE L’HISTÒRIA DEL REGNE DE VALÉNCIA.

4 comentarios:

  1. Aquesta pagina esta domina per el PP.

    ResponderEliminar
  2. Parla un illuminat panca que no sap llegir.
    Quina llastima de gent.
    No teniu trellat.

    ResponderEliminar
  3. Per a no tindre trellat tots els missatges que no vos apanyen els borreu de seguida, esteu en el quiròfan no vos escolta ningú.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pero tu be que mos lliges...NAZI PALETO,q tot lo q siga no anar en el teu pensament ho ataques.Mercenari renegat.

      Eliminar

Gràcies per participar en ¡Ausaes!. També pots seguir-mos en Twitter: @ausaes1, i Facebook: http://www.facebook.com/ausaesmagazine.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!