miércoles, 12 de junio de 2013

Alumnes de robòtica de l'Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elig han conseguit desenrollar un robot complix les mateixes funcions que un gos guia de carn i os.
El gos robòtic, que ha segut batejat com DOGUMH, és un proyecte de colaboració en una iniciativa europea per a crear aplicacions robòtiques baix la llicencia open-source.
El proyecte dels estudiants de l'UMH consistix en aprofitar les capacitats de detecció de l'entorn i navegació d'una plataforma mòvil omnidireccional i d'un braç robòtic que indica a l'invident la direcció a seguir.
El robot es capaç de reconéixer objectes del seu entorn i anar a arreplegar-los. Ademés, és capaç de subjectar un bastó i indicar mediant forces la direcció que deu seguir-se.
El DOGUMH ha obtingut les felicitacions per part del jurat de Kuka i se presentarà com una aplicació open-source que vindrà integrada en la plataforma YOUBOT.
El grup de robòtica integrat per 16 estudiants d'Ingenieria Industrial, Ingenieria de telecomunicacions i del Grau en Electrònica i Automàtica Industrial de l'UMH, pretén continuar en el futur en el desenroll d'esta aplicació. Per a això, la dotarà de noves característiques i realisarà proves en invidents reals.

L'iniciativa ha segut coordinada pels professors de l'EPSE José Mª Sabater i Nicolás García està promoguda per l'empresa Kuka, lider en robòtica.

8 comentarios:

  1. Tranquils que els del PP van mes lluny que vosaltres el Valencia ja el parlaven els Ibers,¡que collons¡ a veure qui diu la barbaritat mes gran.

    ResponderEliminar
  2. ¿Això ha dit el PP? Yo crec que no. Ara, si el Llevant vol manipular i traure titulars sensacionalistes...

    Gracies a l’arqueolec valencià Domingo Fletcher, basant-se en les investigacions del filolec alema Jürgen Untermann (llengües paleohispaniques), sabem que la llengua ibera forma part del substrat de la LLENGUA VALENCIANA anterior al llati .Les inscripcions iberes dels famosos “ploms ibers” (els de la Bastida en Moixent, o els testimoni del substrat que ha deixat lexic com: tossal, clot, arc, arse, barranc, barraca, bassa, bonyigo, canto, caparra, carrasca, esquerra, sangrantana, socarrar etc...; i molts toponims : Tyrius, Turis, Onda, Ondara, Oropesa, etc..

    No és lo mateix parlar de SUBSTRAT ÍBER que dir que els íbers parlàven valencià.

    Per cert, Sanchis Guarner també afirmava esta qüestió.

    ResponderEliminar
  3. I tan ,totes les llengues deixen herència , un altra cosa es dir que el Valencià ve del Iber , o del Àrab, podrem encontrar paraules en altres llengues com el Bulgar o el Romanes paraules Valencianes.

    ResponderEliminar
  4. ¿En qué quedem? ¿El PP ha dit que els íbers parlàven valencià, que el valencià vé de l´íber, o que el valencià té un important substrat íber? Aclarix-te primer les idees i en acabant vens ací a donar-mos lliçons.

    ResponderEliminar
  5. Podries traduir al Català , es que el València no l'entenc, per cert des-de quant accentueu.

    ResponderEliminar
  6. En que quedem? El PP ha dit que els ibers parlaven valencià, que el valencià ve de líber, o que el valencià té un important substrat iber? Aclarix-te primer les idees i en acabant vens ací a donar-mos lliçons.
    Trobes diferencies, jo no?

    ResponderEliminar

Gràcies per participar en ¡Ausaes!. També pots seguir-mos en Twitter: @ausaes1, i Facebook: http://www.facebook.com/ausaesmagazine.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!